Jysk Automobilmuseum

Jysk Automobilmuseum i Gjern er et af Danmarks absolut førende bilmuseer med en enestående nostalgisk kvalitetssamling. De 160 udstillede køretøjer repræsenterer i alt 85 forskellige bilmærker fra perioden 1900 til 1987. Primær samlingen ligger før 2. Verdenskrig og udgør naturligt museets rygrad, men der er mange spændende og kendte efterkrigsbiler.

Tag en rejse tilbage i tiden, hvor tingene var mere enkle. Dette kan opleves på Jysk Automobilmuseum der primært udstiller biler, men også motorcykler og et væld af tilbehør som vil interessere den bil- og motorcykelinteresserede. Der er desuden benzinpumper, specialværktøj, gamle emaljeskilte og opskåret teknik. Blandt dem er der en Wankel-motor fra en NSU Ro80. Den er skåret delvist op, så museumsgæsten kan se, hvordan en rotationsmotor virker.

Museet blev startet i 1967 af mekanikermester Aage Louring. Han var på forkant med udviklingen og fik sikret sig en række enestående biler fra en tid, hvor bilfremstilling stadig var håndværk. På museet kan man se flere meget sjældne biler og følge udviklingen fra håndværk til masseproduktion i bilbranchen.

Blandt de udstillede biler er en Vivinus fra 1900, der var en af Jyllands første biler, og en Adler stigevogn fra 1911 med vandhydraulisk betjent drejestige. Den var med på Verdensudstillingen i Berlin i 1911. Man kan også opleve Hotchkiss, der i en årrække vandt de berømte Monte Carlo løb, og en Maybach, der ofte blev kaldt den tyske Rolls-Royce. Andre sjældne bilmærker er Jordan, Hupmobile, Graham Paige og Kissel. Samlingen er hovedvægtet på biler fra før 2. Verdenskrig.
Volkevogn, Saab og Volvo repræsenterer de nyere årtier, hvor bilen blev allemandseje. Porsche, Maserati og Citroen SM repræsenterer drømmebilerne.
Også blandt motorcyklerne er der spændende klassikere, blandt andet den danskbyggede Nimbus fra 1927 kendt for sit ”kakkelovnsrør”. Triumph Tiger 110 viser en for mange drømmemotorcykel fra 50´erne.

1. april - 15. maj:
Lør.,søn.,helligdage: kl. 10-16
16. maj - 31. august:
Alle dage kl. 10-17
1. september - 31. oktober:
Lør.,søn.: kl. 10-16
Efterårsferien:
Alle dage kl. 10-16

Udenfor åbningstid kan der efter aftale åbnes for grupper. Dog minimum 10 voksne og for aften selskaber minimum 20 voksne.

Telefon: (+45) 86 87 50 50
Mobil: (+45) 21 37 25 82
Email: info@jyskautomobilmuseum.dk

Billetpriser

Voksen: kr. 100
Børn (8-14): kr. 50

Det gives desuden gruppe rabat ved 20 personer.

Gårdhave med udendørs borde og bænke til medbragt mad og drikke.

Kørselsvejledning

Vis stort kortSkovvejen 13, DK-8883 Gjern